Світлові пастки “Біобаланс” на варті врожаю

Вдала боротьба із шкідниками, ця невід’ємна  складова успіху сучасного землеробства, зокрема й органічного, значною мірою полягає у поєднанні конкретизації об’єкту впливу, тобто визначенні превалюючого на певній ділянці виду шкодочинного фітофага і його концентрації, з визначенням точних строків застосування певних засобів цієї боротьби. Іншими словами, просто наявність у вас арсеналу найпотужніших пестицидів ще не гарантує убезпечення ваших посівів: треба ще точно знати, проти якого шкідника й коли використання тих чи інших засобів буде найрезультативнішим.

Агрономи володіють численними інструментами правильного визначення методів та строків обробки посівів для забезпечення оптимальних результатів.

Успішним втіленням поєднання таких наукових знань і практичного досвіду багатьох поколінь агрономів стало «ноу-хау» спеціалістів компанії «Біобаланс».

Йдеться про світлову пастку, призначення якої – ефективне виловлювання комах з тим, щоб забезпечити точність й наочність моніторингу, а також енергоефективність і зручність його здійснення для захисту садів, полів, елеваторів, теплиць, лісів чи просто городів.

Сама ідея, власне, не нова, стверджують фахівці. Відому привабливість джерел світла для комах, як і їхню здатність в’язнути у липких субстанціях на кшталт мелясу, застосовували агрономи й раніше. Як, до речі, й вплив на комах певних ароматів.

Тож світлопастка «Біобалансу», не стільки винахід, скільки вдало систематизований і творчо опрацьований досвід – як власний,  так і багатьох поколінь агрономів і запатентований належним чином як корисна модель.

Застосування такої світлової пастки з липкими змінними вкладками дозволяє з високою точністю і зручністю здійснювати моніторинг чисельності комах на сільськогосподарських угіддях. Серед переваг світлової пастки – можливість регулювання оптимального проміжку часу ефективної роботи, тобто примусово встановити час вмикання і вимикання світлодіодів. Використання цієї схеми дає змогу приваблювати комах під час найбільшої їхньої активності, суттєво економити накопичену в акумуляторах електроенергію, подовжити час автономної роботи світлопастки. Яку, до речі, з успіхом можна використовувати і в якості пастки феромонної, дія якої полягає в реакції самця комахи-шкідника на феромон, подібний до того, що виділяє самка його виду. Приваблений самець прямує просто у пастку, де прилипає до клейкої вкладки й гине.

Застосування пасток дає можливість заздалегідь вжити заходів боротьби з тим чи іншим видом шкідників: збільшити кількість пасток, своєчасно обробити інсектицидами або ж застосувати біопрепарати чи ентомофаги – тут вже кожен обирає метод боротьби на власний смак і розсуд.

Свою світлопастку працівники «Біобалансу» створили й використовували виключно як свій суто «внутрішній» інструмент (компанія вже впродовж багатьох років з успіхом комплексно застосовує біологічний метод захисту рослин, про що свідчать схвальні відгуки керівників агроформувань з добрих трьох чвертей регіонів України) адже моніторинг шкодочинних комах – невід’ємна складова комплексу надаваних «Біобалансом» послуг.

Однак з’ясувалося, що агрономи сільгосппідприємств, та й фермери, а за ними й власники садів та городів не проти мати такий надійний індикатор і у власному розпорядженні. Тож фахівці «Біобалансу», враховуючи попит і запити аграріїв, внесли ряд конструктивних вдосконалень з тим, щоб світлопастка, зберігши всі свої переваги, стала дешевшою та водночас, міцнішою й зручнішою у користуванні.

Варто, зокрема, зазначити, що потужна сонячна панель, яка увінчує конструкцію, впродовж 4 – 5 годин повністю заряджає акумулятори світлопастки безпосередньо в полі. Маса готової до роботи світлової пастки становить менш як 4,5 кілограма.

З описом світлової пастки ТОВ «Біобаланс» рекомендуємо ознайомитися за посиланнями:

https://superagronom.com/blog/840-monitoring-luskokrilih-shkidnikiv-svitlovimi-pastkami-na-polyah-agroholdingu-agr-group

https://superagronom.com/news/13804-u-agr-group-rozpovili-pro-metodi-viyavlennya-naynebezpechnishih-shkidnikiv-kukurudzi

 

А детальна Відеоінструкція зі складання та встановлення світлової пастки тут:

https://www.youtube.com/watch?v=Fn3kjJkGZZw https://www.youtube.com/watch?v=osYW2k6nbnk

Тож тепер ТОВ «Біобаланс» крім надання послуг з моніторингу й відлову комах у сільгоспугіддях за допомогою своїх світлопасток, ще й реалізує такі пастки під замовлення, забезпечуючи їх необхідним супроводом.

Відповідно до попередньо підписаної сторонами Угоди про гарантійні зобов’язання, ТОВ «Біобаланс» здійснює безкоштовне гарантійне обслуговування (ремонт) впродовж строку, вказаного в Угоді та, за потреби, після закінчення гарантійного терміну, може провести технічне обслуговування товару на платній основі (з періодичністю 1 раз на рік). Також за потреби (за попереднім узгодженням) можливе проведення безкоштовного 2-годинного комплексного навчання з експлуатації приладу для осіб, відповідальних за використання світлових пасток.

Any comments?